86 kilo kött!

I dag läste jag en artikel om att vi äter för mycket kött. Det är miljöpartiet som kommer med detta påstående. Enligt statistiken äter vi 86 kilo/person och år. Jag gjorde ett snabbt överslag på, vad vi äter i köttväg och kom fram till att 86 kilo räcker för oss 2 personer. Vi äter inte kött varje dag, en dag i veckan är det fisk i de allra flesta fall. Hemlagad grönsakssoppa, är också med på menyn. Den höga siffran 86 kilo, är svår att förstå? Möjligen kan en del förklaras med att det kastas alldeles för mycket mat.
centerpartisten LN Höör

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One Response to 86 kilo kött!

  1. Anna says:

    Tror också att det kastas för mycket fullt dugligt kött. Dels det som ännu inte blivit tillagat, folk ”litar” bara på datumstämpeln istället för att undersöka köttet i sig.
    Dels tror jag mkt kött kastas för att man inte vet hur man ska ta tillvara på det när det är tillagat tex frysa in till lagom lunchpaket eller till en hemmagjord pyttipanna.
    Jag har ingen aning om hur många kg kött vi gör av med per år och per person. Men visst, det går åt en hel del gris- och kycklingkött här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *