Kollo!

När vi flyttade till lägenhet, från villa med stor tomt, ville Birgitta ha en kollonilott. Jag var inte särskilt itresserad, trots min uppväxt med djur och jord. Nå-ja det blev i alla fall så att Birgitta fick sin kollo-lott. Jag lovade henne att hjälpa till med gräving och andra tunga arbeten. Åren gick och nu när har jag blivit pensionär med många lediga dagar. Utan att jag egentligen ville, så är det många dagar jag varit på ”kollo-lotten”.
I dag var det först gräsklippning, sedan rensa ogräs i jordgubbslandet. Eftermiddagen ägnade jag åt försöka stänga ute en kanin som envisas med att vilja bygga bo i jordgubbslandet. (vilket inte jag gillar). Den lille rackaren har också förkärlek för purjoplantor. Härom året hade han lyckats att hitta ett håll i stängslet, med påföljd att vi inte fick några purjolökar det året. Oavsett om jag lyckats stänga honom ute, så har det varit verkligt skönt att hålla på att arbeta, solen har ju lyst från en molnfri himmel och näktergalen håller konsert hela tiden. Det är försommar!

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kollo!

  1. Lillan says:

    Och tänka sig även den trädgårdsmotvilliga lillan har börjat uppskatta att påta i jorden. haha

  2. Anna says:

    När jag satt i svärmors kollo i går så kände även jag att ”om” jag hamnar i lgh någon gång så lär jag ha en kollolott. Man behöver ju inte ha den översållad av ”måsten” om man inte vill.

    Lycka till med att stänga ute kaninen 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *