Mina funderingar

Eu jagar nu tillsatser i det svenska snuset. Konsekvens är väldigt svårt, t.ex förespråkar man fritt användande av narkotika (Holland). Narkotikan måste trots allt vara ett större hot mot folkhälsan än snuset. EU verkar ha lätt att gräva ned sig i ”småsaker”. Jag använder varken snus, tobak eller narkotika, så det är inte i egen sak jag skriver detta. Jag tycker bara att EU så ofta fastnar i detaljer i stället för större övergripande saker centerpartisten LN Höör

—————–

Har C-ledningen överhuvud taget funderat när man släpper ett sådant förslag som detta? Det är inte lägre ingångslön som skapar jobben, jobben måste finnas innan man funderar på att anställa någon. Resturangerna hade behov av att anställa och några har tagit tillfälet i akt när momsen sänktes.
centerpartisten LN Höör

—————–

saab!
Det tar alldeles för lång tid med försäljningen av konkursboet Saab. Gm kommer aldrig att godkänna någon köpare som vill ha licenserna. Låt kineserna köpa utan att ta med licenserna! Det kinesiska bolaget har ju uttryckt att dom även utan licenserna är beredda att köpa.
GM ville ju lägga ner Saab och det står dom kvar vid.
centerpartisten LN Höör

—————–

I dagens ”skd” finns en artikel om det nya värmekraftverket, som ska byggas i Örtofta. Kommunalrådet Cecilia Lind är nöjd med att spaden nu är satt i jorden. Hon säger också att det negativa är att jordbruksmark tas i anspråk. Det är just den sidan jag tänker skriva om.

Den bästa åkermarken används i allt för hög utsträckning till annat än livsmedelsproduktion. Sverige har minskat sin självförsörjningsgrad, vilket gör att vi importerar livsmedel som är producerad med betydligt mer bekämpningsmedel och djurskyddsregler, betydligt sämre än i Sverige. Den bästa åkermarken måste sparas för livsmedelsproduktion! Industrier klarar att byggas på mark som är sämre ur livsmedelsproduktion!
centerpartisten LN Höör

—————–

Varför är media så tyst, när det gäller sammanslagningen av Lunds universitets sjukhus och Malmö sjukhus. Inga notiser eller kommentarer från SDS, trots en massiv inläggsgrupp på FB. Inte heller hörs något från oppositionen i regionledningen och inget från Lundapolitikerna heller. Jag har inte helt samma uppfattning som mina vänner i majoriteten, (vilket inte är okänt för dem).

Jag tycker även att Skd borde kunna skriva något om vad som sker!
centerpartisten LN Höör

—————–

One Response to Mina funderingar

  1. Gerda says:

    Detta är faktiskt en fråga jag ska ta upp på nästa apt! Som det är nu så har Malmö Stad den något komiska ”regeln” att om brukaren har tex hund så ska hunden stängas in i ett annat rum eller så ska det sättas på munkorg på hunden innan hemtjänstpersonal kommer in. Detta ska brukaren själv alltså göra! Hur har dom tänkt här undrar jag?!
    Jag är väldigt kluven i denna fråga, å ena sidan så tycker jag att det ska vara självklart att man får ha kvar sitt husdjur även när man blir sjuk/gammal och inte kan klara sig själv. Å andra sidan så ser jag problem utifrån personalens sida, så som extra arbetsbörda, allergier men inte minst att det finns dom som är rädda för djur. En rädsla som jag tycker man ska ta på största allvar.
    En fråga som verkligen behöver lyftas upp i ljuset och diskuteras rejält.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *