minskad svensk livsmedelsproduktion!

Staffan Danielsson skriver i sitt inlägg på centerpartiet.net, att den svenska livsmedelsproduktionen, sjunkit med en tredjedel och att importen ökat från 25 till 45% på 25 år.
Ekoproducerat har ökat från 1 till 4-5% på samma tid. Importens ökning är inte bra! Vi har ett bra djurskydd och hårda krav på kemikalieanvändning. Det bidrar ju till mat av hög kvalitét. En bov i dramat är att det offentliga upphandlingsreglementet är otydligt på vilka krav man får ställa vid upphandling. Salmonellafria kycklingar fick vi inte ha som krav, det var osund konkurrens! Många fler exempel finns. Närproducerat är också en fråga som brukar leda till överklagande.
dessa regler måste ändras! När så görs kommer det svenskproducerade i ett bättre läge.
ceterpartisten LN Höör

 

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One Response to minskad svensk livsmedelsproduktion!

  1. Anna says:

    Alla jag hör runt mig vill ha svenska råvaror. En tydligare ursprungsmärkning tror jag gynnar den svenska maten.
    Själv vill jag absolut bara ha svenskt och helst närproducerat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *